Opis
Ponosni ste na svoje suhomesnate proizvode? Ovogodišnje salame ste posušili točno tako kako ste željeli? Onda je sad krajnje vrijeme da ih i pomno pohranite kako bi mogli uživati u ukusnom naresku i nakon pola godine ili više. Salame su konzervirane solju i dimom, zato ih nije potrebno zamrzavati. Ako želite spriječiti daljnje sušenje i zorenje, morate ograničiti utjecaj zraka. Najbolji način pohranjivanja suhih salama i kobasica je u vakuumu. Vrećice za vakumiranje kobasica su izrađene po mjeri kobasica i ne treba ih dodatno rezati.
Zašto vakuum?
Vakuum je prostor bez zraka koji stvorite s vakuumskim aparatom u za to namijenjenim vrećicama ili posudama. Postojanost hrane je u vakuumu produžena za do četiri puta jer nema kisika, koji uzrokuje kvarenje hrane.
Kakva mora biti vrećica za dugotrajno pohranjivanje?
Vrećice za vakuumiranje su izrađene od posebne kombinacije materijala, koja jamči nepropusnost i dobro zatvaranje vrećica. Kvalitetne vrećice su debele bar 100 µm te rebraste bar na jednoj strani.
Vrećice za vakumiranje kobasica Status
Statusove vrećice se ubrajaju među najkvalitetnije vrećice na tržištu – pogledajte zašto? Deblji sloj mjeri 120 µm, a tanji 100 µm. Slojevi su sastavljeni 20 µm poliamida na vanjskoj strani i 100 µm odnosno 80 µm polietilena na unutarnjoj strani. Poliamid jamči nepropusnost, dok je polietilen siguran za kontakt s hranom i omogućuje kvalitetno varenje vrećica. To znači da su vaše salame pohranjene u nepropusnim vrećicama bez kisika i zato možete biti sigurni da će održati optimalan okus.
Vakuumske vreće Status su:
- izrađene u Sloveniji iz materijala neškodljivih po namirnice i certificiranog porijekla iz EU.
- nepropusne s najdebljim slojem poliamida na tržištu.
- neutralne na miris i okus, što znači da kod zavakuumiranih namirnica nećete osjetiti okus plastike.
- primjerene za pranje u perilici suđa i za višekratnu upotrebu.
- bez BPA i primjerene za sous vide kuhanje, koje sve sokove i hranljive vrijednosti namirnica sadrži u vrećici, zato je hrana mekanija i ukusnija.
Jeste već probali skuhati kobasice u vakuumskoj vreći? Vjerujte, još bolji okus i sočnost zajamčeni.
Za učinkovito vakuumiranje je važan i uzorak unutarnjeg sloja folije
Uzorak na vakuumskim vrećicama pridonosi učinkovitijem isisavanju zraka tijekom vakuumiranja i sprečava da okolo namirnica ostaju mali mjehurići zraka. Vrećica za vakuumiranje mora imati bar jedan rebrasti sloj jer bi se dvije glatke strane folije tijekom vakuumiranja slijepile skupa i proces isisavanja zraka iz preostatka vrećice ne bi bio moguć.
Zašto je važna visina rebrastog profila?
Važnu ulogu ima i visina rebrastog profila, koji jamči ravnomjerno i kvalitetno vakuumiranje te varenje čak i nakon brojnih uzastopnih ciklusa vakuumiranja. Statusov rebrasti profil je visok bar 0,2 mm, zato možete vrećice kvalitetno zavakuumirati s većinom dobrih vakuumirki na tržištu, neovisno o tome koliko paketa suhog ili svježeg mesa pripremate.
Kad je bolje koristiti već izrađene vakuumske vrećice, a kad vrećice po mjeri?
Kad vakuumirate veći broj suhih salama je za brzo završeni posao najbolje koristiti već izrađene vrećice za vakuumiranje. Te su već zavarene na tri ruba, zato vam preostane samo da ubacite salamu ili kobasice te ih zavarite s vakuumskim aparatom.
Dodatna pomoć – Status Stiki
Upotrijebite obostranu ljepljivu traku Status Stiki i s lakoćom ćete vakuumirati po dvije vrećice za salame odjednom. Za vas to znači da će posao biti obavljen jedanput brže.
U vrećice za vakumiranje kobasica možete pohraniti i povrće
Vakuumske vreće za salame možete koristiti i za pohranjivanje:
- manjih komada slanine,
- narezanog povrća, graška i graha,
- cijelih šparoga, mahuna i mrkve,
- oraha, lješnjaka i drugih oraščića.
Mišljenje korisnika
Još nema recenzija.