Opis
Kako pohraniti vlažne namirnice na suhom? U posudu umetnine cjedilo za malu vakuumsku posudu koje će odvojiti suvišnu tekućinu od hrane.
Zašto se vlažna hrana pokvari brže?
Kisik, temperatura i vlaga su ključni elementi, koji omogućuju razvoj bakterija, zbog kojih se hrana pokvari, plijesni i izgubi hranljive vrijednosti. S vakuumiranjem odstranite kisik, a s pohranjivanjem u hladnjaku temperaturu. Cjedila na dnu posude spriječe još kontakt namirnice s tekućinom i uspore kvarenje i trulež.
Upotreba pravokutnih cjedila
Pri pohranjivanju vlažnih i mokrih namirnica se na dnu posude skuplja suvišna tekućina, zato pohranjene namirnice pocrne. Kroz cjedila se voda iscijedi, zato namirnice ostanu na suhom te su svježe duže, kvalitetnije i ukusnije.
- Pohranite oprano bobičasto voće i spriječite gnjiljenje u višku vode.
- Narežite voće te ga održite svježeg dulje.
- Oprane cherry rajčice, rotkvice i ostalo sitno povrće će biti pripremljeni za svakodnevnu upotrebu.
Podstavke možete koristiti i u Full tritan vakuumskim posudama volumena 0,5 i 0,8 litre.
Cjedilo za malu vakuumsku posudu (0,5 i 0,8 litre): išćenje
Cjedila su primjerena za ručno ili strojno pranje.
Materijal
Podlošci za manje pravokutne vakuumske posude su izrađeni od polipropilena, koji je bez BPA i siguran za kontakt s hranom.
Mišljenje korisnika
Još nema recenzija.