Vakuumski poklopci se mogu koristiti na različite načine
Univerzalne vakuumske poklopce možete koristiti za zatvaranje bilo koje okrugle posude ravnog ruba. Ponekad nam ponestane ideja pa zaboravimo što sve možemo zatvoriti s njima. Dolje smo zapisali nekoliko prijedloga.
Konzerva
Najčešće se vakuumski poklopci koriste za zatvaranje konzervi. Statusovci ih koristimo za zatvaranje konzervi šampinjona i slatkog kukuruza koji ostanu od pice. Tim konzervama najbolje odgovaraju vakuumski poklopci broj 3 – za posude s otvorom između 6 i 12 cm. Odlični su i za zatvaranje graška, slanutka, voćnih kompota i još mnogočega.
Zdjelica
Ne volite kad vam se na pudingu napravi korica? Ljute vas mušice koje se skupljaju na voću? Zatvorite posude s vakuumskim poklopcima. Kad vam nakon posjete prijatelja ostane zdjela keksa i slatkiša, zatvorite ju s vakuumskim poklopcem. Tako će ostati hrskavi do sljedeće upotrebe. Mogućnosti je puno, pazite samo da je rub posude sasvim ravan, neoštećen te bez dekorativnih reljefnih uzoraka.
Čaša
Radite smoothieje? Navečer pripremite malo više te preostatak spremite za sljedeće jutro. Napitak će do jutra ostati jednak kao večer prije pohranjivanja jer ćete eliminirati većinu zraka (kisika) koji utječe na kvarenje hrane. Bez gubitka hranjivih vrijednosti, bez promjene okusa – samo svježe boje i osvježavajući okus.
Staklenka za zimnicu
Ako ste zagovornik prirodnih materijala (stakla) i recikliranja, onda možete stare staklenke za zimnicu koristiti za vakuumiranje različitih namirnica; npr. žitarica, brašna, palente i griza, čajeva, oraha i sl. Anže, koji nam je poslao ove fotografije, kaže da sve sprema u recikliranim staklenkama. Tako uvijek ima sve namirnice sigurno pohranjene i tijekom pohranjivanja se ne gube hranjive tvari namirnica. Odlično, zar ne?
Boca
Željeli bi vakuumsko zatvoriti otvorenu bocu domaćeg soka? S univerzalnim vakuumskim poklopcem možete i to. Upotrijebite najmanji poklopac br. 1 koji vakuumsko zatvara boce i čaše užeg grla – između 2,5 i 5 cm.
Lonac
Ostalo vam je malo bolonjez umaka ili juhe od bundeve ili gulaša? Ako ih otkrivene spremite u hladnjak, onda će cijeli hladnjak mirisati po hrani. Ostatke u loncu radije zatvorite s najvećim univerzalnim vakuumskim poklopcem i vakuumirajte. Tako ćete „zaključati“ sve mirise i spriječiti brzo kvarenje hrane.
Pitate se zašto je sve to tako važno?
Naravno, najvažniji faktor je vakuum – u usporedbi sa silikonskim poklopcima za posuđe i omotima s pčelinjim voskom, Statusovi vakuumski poklopci su korak naprijed. Zašto? Zato jer hranu zavakuumirate te se pobrinete da je postojana duže. Svježina i postojanost se mogu produžiti samo s vakuumom.
Univerzalni vakuumski poklopci su odlično rješenje i kad nemate puno mjesta za skladištenje posuđa jer zauzmu puno manje mjesta nego posude.
Imate li ih već? Javite nam kako ste zadovoljni. Cijenimo vaše mišljenje.