Kako smanjiti količine otpadne hrane u ugostiteljstvu i povećati profit?
Jeste li znali da između 1/3 i 1/2 sve proizvedene hrane na svijetu završi u smeću? Posljedica rasipanja hrane nije samo manji profit ugostitelja. Otpadna hrana također utječe na prirodne resurse kao što su voda, energija i zemlja. A prerada otpadne hrane značajno povećava emisije stakleničkih plinova.
Ne zanemarite truda, vremena i energije koji su bili uloženi u proizvodnju i preradu hrane. Vrijeme je da počnete cijeniti hranu kao jednu od najdragocjenijih sirovina i da koristite kvalitetna rješenja za njezino pohranjivanje. Ovim vakuumskim rješenjem možete smanjiti količine otpadne hrane u ugostiteljstvu.
A koliko novca mjesečno vi bacite u smeće s hranom?
Možete li uopće zamislite koliko hrane, a time i novca bacate u smeće? Podaci istraživanja[1] Europske komisije pokazuju kako ozbiljna je problematika rasipanja hrane:
- 20 % sve proizvedene hrane završi u smeću.
- 12 % sve bačene hrane je iz sektora ugostiteljstva.
- godišnje se u sektoru ugostiteljstva baci 11 milijuna tona hrane. Trošak na tonu iznosi 23.610 kn.
Dodatno zabrinjavajući je podatak da je 59 % bačene hrane još uvijek primjerene za konzumiranje.
Mala investicija za velike promjene na bolje – za manje otpadne hrane u ugostiteljstvu
Problem ugostiteljstva je u tome da je teško predvidjeti broj gostiju i veličinu obroka. Zato je važno da sastojke kvalitetno pohranite, a ostatke pametno iskoristite.
Vakuum produži postojanost namirnica za četiri puta. Uvedite vakuumsko pohranjivanje u svoju profesionalnu kuhinju i smanjite količinu uvenulog voća i povrća te isušenog svježeg mesa na minimum. Vakuumiranje vam omogućuje da hranu pripremite unaprijed bez da bi izgubili hranjive vrijednosti, arome i okus. Vakuum je također idealan za spremanje ostataka sastojaka i obroka na kraju dana. GN vakuumske poklopce upotrijebite za spremanje namirnica u GN posudama koje već koristite u svojoj kuhinji, a gastro vakuumske posude za pohranjivanje velikih količina namirnica. Prozirna folija za jednokratnu upotrebu je prošlost!
Kvalitetni materijali za dugogodišnju upotrebu
Statusova pomagala su proizvedena od visokokvalitetnih materijala (Eastman tritan bez BPA i silikon), koji jamče dugi životni vijek proizvoda unatoč zahtjevnim uvjetima u profesionalnim kuhinjama. Tritan je neslomljiv i iznimno otporan. GN poklopce i vakuumske posude možete koristiti u zamrzivaču i prati ih u profesionalnim perilicama suđa.
Jednostavno za korištenje
U procesu razvoja novih proizvoda uvijek razmišljamo o krajnjem korisniku. Zato su GN poklopci i gastro posude sasvim transparentne. Tako imate potpuni pregled nad pohranjenim namirnicama iako su posude složene jedna na vrh druge.
Sva Statusova vakuumska pomagala su međusobno kompatibilna. Vakuumske posude i GN poklopce možete zavakuumirati s gastro vakuumskom pumpom ili vakuumskim aparatom.
Krajnje je vrijeme da prestanete bacati hranu u smeće! Uvjerite se i sami u prednosti vakuumskog pohranjivanja te uštedite vrijeme i novac.