Opis
Izaberite kvalitetne profesionalne posude za pohranjivanje hrane koje će vam služiti dugi niz godina i uz pomoć kojih ćete unaprijed pripremljenim namirnicama i ostacima obroka produžiti postojanost. Vakuumska posuda za profesionalnu upotrebu volumena 4 litre je primjerena za sve vrste namirnica.
Prednosti vakuumskog pohranjivanja
Namirnice su u vakuumu zaštićene od utjecaja kisika, zato se njihova postojanost produži za četiri puta. Za vas to znači značajno više vremena da ih iskoristite i posljedićno bacite manje pokvarene hrane te uštedite pri nabavi sastojaka.
Odstranjivanjem kisika iz vakuumske posude onemogućite razvoj mikroorganizama. Plijesan se ne razvija, zato se hrana ne pokvari te ne promijeni izgled i aromu. Vakuumsko pohranjivanje je najbolja zaštita od kontaminacije hrane i miješanja aroma u hladnjači.
Gastro vakuumski poklopac u bojama po HACCP standardu pogledajte ovdje.
Gastro vakuumska posuda volumena 4 litre
Druga najmanja profesionalna posuda za pohranjivanje hrane je primjerena za manje ili narezane namirnice koje pripremate unaprijed ili vam ostanu od pripreme dnevnih jela. Pohranjivanjem u vakuumskim posudama duže vrijeme zadržite svježinu i arome hrane.
4-litarsku vakuumsku posudu preporučamo za pohranjivanje:
- mesnih ražnjića i odrezaka u marinadi – mariniranje je u vakuumu puno brže jer se pore mesa otvore, zato začini brže prodru u unutrašnjost;
- narezanih rajčica, krastavaca, paprike, tikvica, kupusa i drugog povrća, koje trebate za pripremu salata, umaka ili dekoracija;
- očišćene i narezane zelene salate, matovilca, rikule ili svježeg začinskog bilja, s kojim začinite pripremljeno jelo;
- narezanog luka, koji je osnova skoro svim jelima;
- umaka od rajčice, temeljca i drugih tekućina za svakodnevnu upotrebu, koji će biti u vakuumskoj posudi pripremljeni za upotrebu nekoliko dana;
- naribanog parmezana ili drugih sireva, koji su u vakuumu sigurni od isušivanja i gubitka arome;
- bilo kojih ostataka namirnica ili kuhanih jela, koji će u vakuumu na sigurnom pričekati do sljedećeg dana i duže.
Profesionalne vakuumske posude Status uz inovativnost odlikuju i izuzetno kvalitetni materijali
Statusove gastro vakuumske posude su nadogradnja standardnih vakuumskih posuda za upotrebu u kućanstvu. Posude su proizvedene od vrlo kvalitetnog materijala Xarec, koji jamči dugogodišnju upotrebu. Također i volumeni, oblik te način upotrebe su prilagođeni strogim higijenskim propisima i načinu rada u profesionalnim kuhinjama kao što su picerije, restorani, moteli, hoteli i barovi.
Odlike Statusovih gastro posuda koje garantiraju praktičnu i dugogodišnju upotrebu u profesionalnim kuhinjama su:
- kvalitetan materijal Xarec je primjeren za upotrebu u hladnjaku, zamrzivaču i mikrovalnoj pećnici, a za pranje upotrijebite perilicu posuđa;
- sve profesionalne vakuumske posude imaju jednaku dužinu i širinu, zato ih možete slagati jednu na drugu i optimalno iskoristiti prostor na pultu i u hladnjači. To znači i da svim volumenima posuda odgovara ista dimenzija vakuumskoga poklopca;
- posude imaju oznake za litražu, što vam olakša mjerenje sastojaka pri pripremi jela i pregled zaliha u hladnjači;
- okrugli uglovi posuda omogućuju jednostavno pretakanje tekućina bez prolijevanja;
- pohranjivanje u vakuumskim posudama zaštiti namirnice i od kuhinjskih štetočina kao što su moljci, mravi i muhe;
- vakuumsko zatvaranje hermetički zatvori posudu, zato su vakuumske posude idealne za transport tekućih namirnica (catering).
Vakuumska posuda za profesionalnu upotrebu: materijali
Profesionalne vakuumske posude su proizvedene od kvalitetnog Xareca bez BPA. Materijal je izuzetno izdržljiv i primjeren za intenzivnu upotrebu u profesionalnim kuhinjama.
Mišljenje korisnika
Još nema recenzija.