Opis
Kako povećati profit u ugostiteljstvu? Boljim iskorištavanjem namirnica, koje svakodnevno koristite. Kvalitetno pohranite neiskorištene namirnice i produžite vrijeme, u kojem ih možete upotrijebiti te tako bacite manje suvišne hrane. Provjerite, zašto je vakuumska posuda za profesionalne kuhinje nužna u vašoj kuhinji.
Zašto je namirnice bolje pohranjivati u vakuumsko zatvorenim posudama?
Vakuum sprečava utjecaj kisika na hranu. S ograničenom oksidacijom se ograniči i razvoj bakterija te plijesni, zato je hrana postojanija duže te sačuva okus i arome. Postojanost i svježina vakuumsko pohranjene hrane se produži za četiri puta. Za vas to znači da imate četiri puta više vremena da namirnice iskoristite. Posljedično ćete bacite manje neupotrijebljene hrane zbog neprimjerenog pohranjivanja. Uz produživanje postojanosti je vakuum odlično rješenje i za sprečavanje kontaminacije namirnica u smočnici i hladnjači te za sprečavanje širenja i miješanja aroma hrane.
Zašto izabrati Statusove ugostiteljske posude od izuzetno kvalitetne plastike Xarec?
Statusove gastro vakuumske posude odlikuje kvalitetan materijal, koji je certificiran za sigurnu upotrebu s hranom. Testiranja su pokazala da je izuzetno izdržljiv materijal, koji garantira dugogodišnju upotrebu. U današnjem vremenu, kad je aktualna problematika plastičnog otpada, je odgovoran odabir. Uz dugogodišnju upotrebu Xarec ima i sljedeće prednosti:
- siguran je za upotrebu u zamrzivaču, hladnjaku, mikrovalnoj pećnici i perilici posuđa;
- izuzetno je izdržljiv i otporan na udarce, zato je odličan odabir za profesionalne kuhinje.
Vakuumska posuda za profesionalne kuhinje – volumena 6 litara
Srednje velika profesionalna vakuumska posuda je namijenjena upotrebi u profesionalnim kuhinjama kao što su barovi, sve vrste restorana, moteli i hoteli, picerije, smuti barovi i ostali ponuđači hrane. 6-litarska posuda je dovoljno velika za pohranjivanje cijelog ili narezanog voća i povrća te većine drugih namirnica. Samo da nabrojimo nekoliko praktičnih primjera upotrebe:
- Pohranite očišćenu zelenu salatu, rikolu, matovilac, narezanu rajčicu, papriku, krastavce i ostalo povrće, koje ćete svakodnevno koristiti za pripremu svježih salata ili dekoracija.
- Pripremite se na povećan broj gostiju za vrijeme gableca i ručka tako da narežete sve sastojke koje trebate za picu – riban sir, narezana šunka, umak od rajčice, šampinjoni i ostale namirnice.
- Narežite limun, naranče, kivi i ostalo voće koje koristite za dekoracije slastica ili za pripremu svježih sokova i smutija.
- Marinirajte svježe meso jer u vakuumu marinada lakše i brže prodrije u namirnice, zato je meso savršeno začinjeno već u nekoliko sati umjesto preko noći.
- Pohranite narezan luk, mrkvu, peršin i ostale namirnice koje su osnova skoro svim jelima.
- Sačuvajte svježinu začinskog bilja koje koristite za začinjanje ili dekoraciju jela.
- Pohranite ostatke jela koji su primjereni za upotrebu više dana, kao što su npr. razni umaci, gulaši, sarma i sl.
- Umak od rajčice, temeljac, preljevi za salatu i ostale svestrano upotrebljive tekućine će u gastro vakuumskoj posudi očuvati svježinu, okus i arome.
Prednosti Statusovih vakuumskih posuda koje su razvijene za profesionalnu upotrebu
- Okrugli uglovi posuda omogućuju prelijevanje sadržaja bez polijevanja i curenja.
- Oznake za litražu olakšaju pregled zaliha i miješanje sastojaka po receptu.
- Hermetičko zatvaranje zaštiti pohranjene namirnice od štetočina kao što su moljci, mravi i muhe te omogućuje siguran transport sadržaja bez mogućnosti polijevanja sadržaja (idealno za cateringe).
- Svi volumeni posuda u ponudi imaju jednaku dužinu i širinu, što ima dvije ključne prednosti – posude možete slagati jednu na drugu i svim volumenima odgovara jednak poklopac.
Materijali
Gastro vakuumske posude su izrađene od Xareca, visokokvalitetne i izuzetno izdržljive plastike, koja ne sadrži BPA.
Mišljenje korisnika
Još nema recenzija.