Opis
Još uvijek ne poznajete recepta za zadovoljne goste i veći profit u ugostiteljstvu? Tajna je u kvalitetnim sastojcima, koje treba optimalno iskoristiti. I ostatke ne trebate baciti, nego ih kvalitetno pohranite u Statusove gastro vakuumske posude. Posude su raspoložive u pet volumena. Svim volumenima posuda odgovara poklopac za gastro posude.
Zašto pohranjivati vakuumski?
Vakuumsko pohranjivanje je jednostavan i potpuno prirodan način pohranjivanja najrazličitijih vrsta namirnica u okolišu (posudama ili vrećicama) bez zraka. Odstranjivanjem zraka odstranite i kisik, koji je potreban za razvoj plijesni i bakterija tj. kvarenje hrane. Time produžite postojanost namirnica za čak četiri puta. Isto tako se u vakuumu očuvaju svježina i hranljive vrijednosti. Za vas to znači više vremena za iskorištavanje sastojaka te, unatoč dugotrajnom pohranjivanju, očuvana kvaliteta hrane. Time ćete se riješiti i svakodnevne nabavke svježeg voća i povrća.
Vakuumski poklopac za gastro posude
Poklopac za profesionalnu vakuumsku posudu je namijenjen vakuumskom zatvaranju profesionalnih vakuumskih posuda iz Statusa. Odgovara petero različitim volumenima posuda jer su sve po dužini i širini jednake. Poklopac je proizveden od Eastman tritana, visokokvalitetne plastike koja jamči dugogodišnju upotrebu.
Upotreba poklopca za gastronomske posude
Upotreba gastro poklopca je jednostavna i brza. Uz posude trebate gastro vakuumsku pumpu, s kojom isisate zrak i kreirate vakuum u posudi.
Poklopac namjestite na izabranu vakuumsku posudu (neovisno o volumenu) i upotrijebite pumpu koju namjestite u utor na poklopcu. Za ispumpavanje zraka je dovoljno da pritisnete na gumb i počekate da pumpa odradi svoje – automatski ispumpa zrak i stvori unaprijed određen podtlak.
Vakuumske posude za ugostitelje su primjerene za veće obrate kao što su hoteli i kantine, manje kao što su kebabđinice i smuti barovi te sve između
Ovisno o svojim potrebama izaberite primjerene volumene vakuumskih posuda te ih dopunite poklopcima. Setovi posuda i poklopci su primjereni za pohranjivanje:
- očišćenog i narezanog povrća za salate, umake, dekoracije i druga jela od povrća;
- očišćenog i narezanog voća za svježe istisnute sokove, dekoracije i slastice;
- svježeg mesa u marinadi – već nekoliko sati u vakuumu je dovoljno da se meso smekša i upije okuse začina;
- ostataka pripremljenog povrća i voća koji će u vakuumu održati potpunu svježinu i vitamine nekoliko dana;
- ostataka kuhanih jela kao što su razni umaci, juhe i gotova jela (sarma, gulaš, punjena paprika i sl.)
Prednosti vakumske posude za ugostitelje
Posude i poklopci iz Statusovog HoReCa programa su od vrhunskih materijala bez BPA, za dugogodišnju upotrebu i neškodljivi za namirnice.
Materijal poklopaca je potpuno proziran, zato omogućuje jednostavan i brz uvid u sadržaj posude bez nepotrebnog otvaranja i ispostavljanja hrane kisiku te temperaturi.
Upotreba vakuumskih posuda i poklopaca je odličan odabir i za pohranjivanje tekućina za transport (catering ponuđači) jer se zavakuumirane posude nepropusno zatvore, zato je sadržaj potpuno siguran od polijevanja.
Promišljen oblik poklopaca omogućuje da pune posude složite jednu na drugu i tako optimalno iskoristite prostor na radnoj plohi, u hladnjači i skladištu. Naložiti možete bilo koje volumene posuda jer svim volumenima odgovara jednak poklopac.
Održavanje i čišćenje
Preporučamo da poklopac pred prvom upotrebom operete. Poklopce možete prati ručno s uobičajenim sredstvima za posuđe ili u perilici suđa. Izbjegavajte oštre spužvice i strugala te agresivna sredstva za čišćenje da ne oštetite poklopac ili brtve.
Materijali
Statusov gastro vakuumski program odlikuju vrhunski materijali, koji su izdržljivi i odobreni za kontakt s hranom. Poklopac je od tritana, a brtve i ventil od silikona. Svi materijali su bez štetnog spoja BPA.
Mišljenje korisnika
Još nema recenzija.