Opis
Jeste znali da je za punu aromu i maksimalan učinak začine najbolje samljeti neposredno prije upotrebe? Pogledajte Statusov mlinac za papar i sol koji smelje i ostale začine.
Zašto su začini tako važni?
Uloga začina u kulinarstvu nije ograničena samo na poboljšanje okusa i aromatiziranje jela, nego su važan dio zdrave prehrane. Uživanje začina je preporučeno već od prvih žličica guste hrane kod beba. Za više ideja o kvalitetnoj prehrani djece, pogledajte blog Chiarin tanjurić.
Pravilna upotreba začina
Najbolji učinak svježih začina ćete postići sa sjeckanjem neposredno prije upotrebe, a suhi začini imaju najveći efekt ako ih zdrobite neposredno u jelo. Stručnjaci za zdravu prehranu preporučuju upotrebu više različitih začina umjesto pretjerane upotrebe soli, koja ima negativan učinak na vaše zdravlje.
Jedan mlinac za bezbroj začina
Statusov mlinac za papar je sastavljen iz donjeg dijela s mlincem i staklenke za pohranjivanje začina. Prednost mlinca pred konkurentskima je baš u tome da možete jedan mlinac koristiti s više staklenki. A izmjena među njima je sasvim jednostavna.
Staklenke za savršenu aromu
100 mililitarske staklenke s poklopcima su najbolji odabir za pohranjivanje aromatičnih začina jer se nepropusno zatvore na navoj i zato zaštite arome. Uredite si policu sa začinima te za pregledno i kvalitetno pohranjivanje upotrijebite Statusove staklenke za začine. Kad trebate određeni začin, jednostavno namjestite pravu staklenku na mlinac i sameljite.
Klasični mlinci nisu dovoljno jaki za dugogodišnje mljevenje grube morske soli i ostalih začina u zrnju. Plastične i drvene jezgre manje kvalitetnih mlinaca brzo puknu i tad morate baciti cijelo pomagalo za mljevenje.
Najkvalitetniji mlinac za mljevenje začina
Druga značajna prednost Statusovog mlinca začina je keramička jezgra Crushgrind iz danskog poduzeća Ideas, koji je pionir kvalitetnih mlinaca. Keramički mlinac je vrlo izdržljiv jer ga odlikuje iznimna tvrdoća. Mlinac ćete unatoč redovnoj upotrebi koristiti dugi niz godina. Njegovu kvalitetu jamčimo s čak petogodišnjom garancijom na keramičku jezgru.
Svestrana upotreba mlinca za sol i papar
Mlinac upotrijebite za mljevenje različitih vrsta začina. Dovoljno jak je za grubu morsku sol i sve vrste papra u zrnju, korijandar i kim, šećer te čak lanene sjemenke. Samljeti možete i feferone ako ih najprije narežete na manje komadiće.
Grubo i fino mljevenje u jednom mlincu
Na dnu mlinca je sivi vijak s kojim regulirate debljinu mljevenja. Od finog praha do grubih komadića. Debljinu mljevenja jednostavno prilagodite začinu, vrsti jela i svom okusu.
Poklopac s dvije funkcije
Poklopac mlinca ima dvije funkcije. Prva je zatvaranje mlinca da se očuvaju arome začina, a druga mogućnost mljevenja neposredno u poklopac da bi mogli preciznije regulirati količinu začina, koju ćete dodati jelu.
SAVJET: Između uzastopnog mljevenja različitih začina sameljite nešto grube soli da »očistite« mlinac. Time ćete spriječiti miješanje aroma dvaju različitih vrsta začina.
Veće kristale himalajske soli zdrobite na malo manje komadiće prije mljevenja u mlincu.
Zajamčena kvaliteta
Kvalitetu Statusovih kuhinjskih pomagala, izrađenih u Sloveniji, jamčimo s trogodišnjom garancijom.
Anja J. –
MLINCI ZA PAPAR I SOL SU zakon..
Zoran Pervan –
Odličan.
Prije svega Hvala na brzoj dostavi, oba puta kada sam naručio stiglo za dva dana u Osijek. Mlinac odličan za mljevenje Sezama i Lana, zbog toga sam ga i kupio.
Da
Mjesec dana.