Opis
Tražite način kako bi što profesionalnije predstavili svoj proizvod te ujedno zajamčili i ambalažu, primjerenu za transport i skladištenje? Trebate vakuumski aparat koji je dovoljno snažan za profesionalnu upotrebu i ujedno jednostavan za korištenje te primjeren za pakiranje većih količina namirnica odjednom? Proizvođači sireva i salama, mesari, lovci i ribolovci, za vas je idealan profesionalni vakuumski aparat Provac 360. Zasnovan je upravo za zahtjevne korisnike koji dnevno pohranjuju veće količine namirnica i ne pristaju na kompromise oko njihove kvalitete.
S vakuumiranjem do veće zarade
Hrana, pohranjena u vakuumu, je zaštićena od oksidacije. To znači da nema prisutnog kisika koji omogućuje razvoj bakterija. Hrana ostane svježa duže, ne pokvari se i ne plijesni. To je još posebice važno kad u hladnjači imate veće količine namirnica te je vaš profit ovisan o tome kako dobro ih iskoristite.
Kvalitetno pakiranje proizvoda za prodaju
Isto tako je kvalitetno pohranjivanje ključno pri pakiranju konačnih proizvoda. Potražnja na trgu je promjenljiva, zato se može dogoditi da će biti prodaja koji tjedan slabija. Proizvodi, pohranjeni u vakuumu, će besprijekorni počekati tjedan ili više do sljedećeg kupca.
Vakuumski aparat Provac je primjeren za vakuumiranje svih vrsta namirnica
Neovisno o tome proizvodite li osjetljive produkte ili suhomesnate proizvode, vakuumski aparat Provac 360 ima funkcije koje su primjerene za vakuumiranje različito osjetljivih namirnica.
Automatsko vakuumiranje koristite za vakuumsko pakiranje kompaktnih namirnica kao što su tvrdi sirevi, suhe salame, pršut, orašasti plodovi i sl. Jednim pritiskom na gumb namirnica je vakuumski zapakirana i zavarena u vrećicu za vakuumiranje.
Ručno, pulsirajuće vakuumiranje je primjereno za vlažne i meke namirnice kao što su gljive, svježe meso, riba, voće i povrće. Vakuumirka isisava zrak dok pritišćete na gumb. Kad ga spustite, proces isisavanja se prekine. Na taj način precizno nadzirete koliko zraka će isisati i spriječite da bi se osjetljiva namirnica previše stisnula. Provac 360 ima senzor i spremnik za tekućinu koji sprečava ulazak tekućine u motor. Na tekućinu u aparatu će vas upozoriti i kontrolna lampica Liquid Trap.
Jednostavnije vakuumiranje
S posebnom ručkom vakuumski aparat se jednostavno zaključa i zato imate tijekom vakuumskog pakiranja slobodne ruke. Sistem automatskog otvaranja i zatvaranja pokrova Status Smart Open/Lock je u postupku prijave patenta.
Vakuumiranje tekućina
Aparat za vakuumiranje Status Provac ima i funkciju vakuumiranja Statusovih vakuumskih pomagala. S posebnim priključkom možete zavakuumirati čak i tekuće namirnice u vakuumske posude, vakuumski vrč ili u profesionalne vakuumske posude Status. Aparat sam prekine proces vakuumiranja kad je u posudi postignut primjeren podtlak.
Brzo mariniranje u vakuumu
Za brzo mariniranje namirnica upotrijebite 18-minutni automatski program mariniranja Provac marinator. Marinada u vakuumu brže prodre u pore namirnica, zato je dovoljno već pet ciklusa vakuumiranja i spuštanja vakuuma. Nastavak za mariniranje nije uključen u početnom setu. Dokupiti ga možete kod ovlaštenog distributera.
Vakuumski aparat Provac 360: vakumirka s iznimno jakom pumpom
Dupla pumpa s volumenom pumpanja 30 l/min garantira brzo djelovanje aparata što je vrlo važno kad morate zapakirati veće količine proizvoda uzastopno. Podtlak do – 900 mbar postigne već u nekoliko sekundi. Vakuumiranje sireva još nikada nije bilo tako jednostavno i brzo! Unatoč iznimnoj snazi duple pumpe, motor aparata tijekom djelovanja vas neće oglušiti.
Pametna vareća traka
Aparat automatsko regulira proces varenja prema temperaturi mehanizma za varenje. Dupla traka za varenje s aktivnim mjerenjem temperature Status Smart Seal System djeluje tako da vakuumski aparat kod uzastopnog vakuumiranja većih količina namirnica treba sve manje vremena za varenje i zato potroši sve manje električne energije. Vrećice su zahvaljujući duplom varu tijesno zatvorene te primjerene i za zahtjevan transport.
Vakuumsko pakiranje većih komada mesa
Status Provac ima duži vakuumski kanal i traku za varenje od ostalih aparata – umjesto 28 čak 36 cm. Za vas to znači da možete zavakuumirati cijeli svinjski kotlet ili cijelo pile u vakuumske vrećice širine 35 cm. Budite domišljati i vakuumirajte više manjih vrećica odjednom – čak po tri salame odjednom.
Slobodne ruke tijekom vakuumiranja
Za jednostavnije namještanje vrećice u aparat upotrijebite dvostranu ljepljivu traku Status Stiki za višekratnu upotrebu. Vrećice će držati na mjestu i vaše ruke će biti slobodne, a smanjiti ćete i neiskorišten rub vrećica. Za pravilno namještanje ljepljive trake pogledajte upute.
Zašto izabrati profesionalni stroj za vakuumiranje?
Stroj za vakuumiranje Provac 360 idealan je odabir za proizvođače prehrambenih proizvoda, profesionalne kuhinje i za sve, koji svakodnevno vakuumirate velike količine namirnica. Iznimno snažan motor i funkcije za vakuumsko pohranjivanje različitih namirnica garantiraju vam još brže i kvalitetnije vakuumiranje pažljivo proizvedenih dobrota, koje će biti primjerene za skladištenje, transport i prodaju. U pravim uvjetima će čekati na kupca bez da bi promijenile okus, miris ili izgled.
Vakumirka Status Provac ima duplu traku za varenje, koja jamči kvalitetno zatvaranje vrećica.
Zahvaljujući ručki za zaključavanje tijekom vakumiranja imati ćete slobodne ruke.
Slavko K. –
Nekoliko dimljenih plečki,(koje su mi ostale neprodane od Uskrsa), sam onako pošteno zavakuumirao u ove široke role… to će dugo izdržati.