Opis
Još ne poznajete Statusovih najmanjih vakuumskih pomagala s kojima produžite postojanost vina i ukiseljenih dobrota? Onda je vrijeme da provjerite prednosti vakuumskog pohranjivanja s jedinstvenim setom na tržištu, koji uključuje sve potrebno za vakumiranje vina i okusnih konzerviranih dobrota za zimnicu.
Prednosti vakumiranja
Vakumsko pohranjivanje je sasvim prirodan način produživanja postojanosti namirnica – bez utjecanja na njihov okus s raznim više ili manje štetnim dodacima. S odstranjivanjem kisika iz ambalaže mikroorganizmima uništite optimalne uvjete za razmnožavanje, zato se namirnice ne pokvare tako brzo. Okolina bez zraka utječe i na bolju postojanost boja, aroma te hranjivih tvari pohranjene hrane.
Vakumiranje vina
Vakuumsko pohranjivanje otvorene boce vina s vakuumskim čepovima očuva njegovo prvobitnu kvalitetu više dana jer znatno uspori oksidaciju. Za vas to znači da možete u boci dobrog vina uživati više dana i gostima bez brige natočiti čašu iz već otvorene boce.
Vakuumske čepove za boce možete upotrijebiti na svim vrstama vina. Njihova postojanost se razlikuje od vrste do vrste – najduže su postojana ona s dodatkom žestice. Možete ih koristiti i za produživanje postojanosti domaćih sokova i ulja. Pazite samo da boca ima primjeran promjer grla. Ne preporučamo vakuumiranje pjenušca i gaziranih pića.
Produživanje postojanosti otvorene marmelade te konzerviranog voća i povrća
Produžite postojanost konzerviranih namirnica koje nakon otvaranja držite u hladnjaku. Ako ih zatvorite s univerzalnim vakuumskim čepovima Universal Vacuum Pin, spriječite razvoj plijesni i omogućite do četiri puta dužu postojanost. Za vas to znači i više mjeseci vremena, u kojima ih možete konzumirati i na taj način uštedjeti zbog manje bačene pokvarene hrane.
Univerzalni vakuumski pin namjestite na bilo koju dimenziju staklenki za zimnicu. Vakuumsko pohranjivanje je primjereno za marmelade, kisele krastavce i papriku, ciklu, voćne kompote te sve druge domače dobrote bez aditiva.
Upotreba vakuumskih čepova za vino i vakuumskih čepova Universal Vacuum Pin
Upotreba čepova za boce i staklenke za zimnicu je sasvim jednostavna i ne zahtijeva kupnje dodatnih pomagala.
Vakumski čep za vino namjestite u otvorenu bocu primjerenog grla i odstranite zrak s priloženom vakuumskom pumpom posebne serije. Time spriječite oksidaciju vina, koju bi prepoznali po promijenjenoj aromi i okusu vina.
Za vakuumsko zatvaranje već otvorenih staklenki za zimnicu potrebno je probušiti aluminijski poklopac i umetnuti crveni univerzalni vakuumski čep u rupu. Poklopac probušite s priloženom nastavkom, koji se nalazi u ručki vakuumske pumpice. Univerzalne vakuumske čepove Pin pohranite u otvoru ručne vakuumske pumpe posebnog izdanja. Tako ćete ih imati uvijek pri ruci i neće se izgubiti. Postupak vakuumiranja je jednak kao pri vakuumiranju boca.
Ručna pumpica posebne serije je primjerena i za vakuumiranje ostalih Statusovih vakuumskih pomagala kao što su vakuumske posude i vrč te univerzalni vakuumski poklopci.
Održavanje
Vakuumski čep za vino ne treba čistiti; ako se zamaže, operite ga uobičajenim sredstvom za ručno pranje posuđa ili u perilici suđa. Isto važi i za univerzalne vakuumske čepove Universal Vacuum Pin.
Ručna vakuumska pumpa nije u doticaju s hranom, zato se ne zamaže. Po potrebi ju obrišite s vlažnom krpom. Nakon višegodišnje upotrebe unutarnju cijev podmažite s parafinskim uljem.
Materijali
Tvrđi dio vakuumskog čepa za boce je od otporne ABS plastike, a mekani od silikona.
Crveni vakuumski čepovi za staklenke za zimnicu su od silikona.
Mišljenje korisnika
Još nema recenzija.