Opis
Vakuumski aparat HV100 je namijenjen srednje velikim kućanstvima koja nastoje kvalitetno pohranjivati namirnice i što manje hrane bacati u smeće.
Vakuumski aparat s dodatnim funkcijama vakuumiranja za sve vrste namirnica
HV100 je poboljšana inačica vakuumskih aparata srednje kategorije. Ponosi se dodatnim funkcijama vakuumiranja koje smo dosad poznavali samo kod profesionalnih vakuumskih aparata. S HV100 ćete pohranjivati kao profesionalci i smanjiti količine bačene hrane. Uštedite do 2200 kn godišnje!
- Automatsko vakuumiranje (Vacseal) s mogućnošću snažnijeg varenja (Moist) za pakiranje masnih i nekoliko vlažnih namirnica.
- Ručno pulzno vakuumiranje (Pulse) omogućuje precizno isisavanje zraka. Aparat radi dok pritiskate tipku te se zaustavi točno u trenutku kad prestanete pritiskati. Za vas to znači da možete postepeno izvlačiti zrak i namirnica zavakuumirati na najoptimalniji podtlak bez da ih oštetite.
- Osjetljivo vakuumiranje (Gentle) upotrijebite kad pakirate mekane namirnice. Izvlačenje zraka je sporije, zato lakše kontrolirate vakuum u vrećici.
- Mogućnost prekidanja bilo kojeg procesa tipkom Stop. Na prvi pogled vrlo jednostavna funkcija ali ujedno vrlo praktična jer sprječava neželjeno usrkavanje tekućine u motor ili prekine varenje da ne potrošite vrećicu uzalud.
Uz sve te nove funkcije održali smo i one klasične koje poznajete na večini Statusovih vakumirki. To su funkcije koje svrstaju Statusove vakuumske aparate među najbolje na tržištu.
- Vakuumiranje vakuumskih posuda (Pulse) i ostalih pomagala. Priključak s nastavkom za vakuumiranje je uključen pri kupnji aparata. Vakuumske posude su odličan odabir za spremanje tekućina te voća i povrća za svakodnevnu upotrebu.
- Posebna posudica za zaustavljanje neželjene tekućine. Ako aparat usrka tekućinu, samo ispraznite i osušite posudicu te nastavite vakuumirati. Kod većine vakuumskih aparata iz diskontnih trgovina to nije moguće pa ako vlaga dospije u motor im nema više spasa.
- Zaključavanje aparata tijekom vakuumiranja omogućuje prostoručno vakuumiranje. To znači da možete usred procesa popraviti vrećicu te ju oblikovati u optimalan oblik.
- Kanal za nož za lakše rezanje folije u vrećice. Za ravno odrezan rub prevucite foliju kroz otvor između poklopca i kontrolne ploče te ju odrežite na željenom mjestu.
Oblikovan za moderna kućanstva
Vakuumski aparat HV100 je oblikovan po uzoru na profesionalni vakuumski aparat Status Provac 360. HV100 je elegantnog dizajna te ne zauzima puno prostora. Namjestite ga na kuhinjski pult tako da vam je uvijek pri ruci.
Za najbolje rezultate preporučamo vakuumske vrećice Status
Statusove vakuumske vrećice su među najkvalitetnijima na tržištu jer ispunjavaju 3 kriterije za sigurno pohranjivanje hrane i optimalno djelovanje aparata:
- adekvatna debljina folije (100/120 μm),
- kvalitetni materijali s certifikatima za siguran kontakt s hranom (poliamid i polietilen),
- primjeren oblik i visina rebrastog profila.
Ako imate poteškoće s vakuumiranjem, najprije provjerite kvalitetu vakuumskih vrećica koje koristite!
Upotreba kvalitetnih vrećica je ključna za vakuumiranje bez poteškoća. Pretanke vrećice s neprimjerenim uzorkom u rebrastom sloju su krive za većinu problema kod vakuumskog pakiranja; npr. zrak ostane u vrećici, nemogućnost vakuumiranja više vrećica zaredom i slično. Detaljnije obrazloženje o ulozi vrećica pročitajte na našem blogu: Kako izabrati prave vrećice za vakuumiranje?
Vakuumski aparat Status HV100 – upotreba
Postupci vakuumiranja i savjeti za pohranjivanje su detaljno opisani u priloženim uputama za upotrebu. Molimo da ih prije prve upotrebe pročitate i spremite na dosegu ruke ako vam kasnije zatrebaju. Upotreba vakuumskog aparata HV100 je jednostavna.
Automatsko vakuumiranje suhih i čvrstih namirnica (suha salama, tvrdi sir, slanina)
- Otvoreni rub vrećice s namirnicom položite u vakuumski kanal. Zatvorite poklopac i zaključajte aparata pritiskom na lijevi i desni rub.
- Pritisnite tipku Vacseal. Aparat će automatski zavakuumirati i zavariti vrećicu.
- Kad ugasi svijetlo Seal, otključajte poklopac i odstranite zavakuumiranu vrećicu.
Ručno vakuumiranje osjetljivih i vlažnih namirnica (voće i blanširano povrće)
- Otvoreni rub vrećice s namirnicom namjestite u vakuumski kanal, zatvorite poklopac te ga zaključajte pritiskom na lijevi i desni rub.
- Pridržite tipku Pulse dok ne ocijenite da je aparat izvukao dovoljno zraka.
- Kad postignete željeni podtlak u vrećici, pritisnite Seal za varenje.
- Kad ugasi svijetlo Seal, otključajte poklopac i odstranite zavakuumiranu vrećicu.
Vakuumiranje vakuumskih posuda, vrča i univerzalnih poklopaca
- Priključak za vakuumiranje namjestite na vakuumski aparat. Zaključajte poklopac aparata pritiskom na lijevi i desni rub.
- Veći dio priključka namjestite oko ventila na poklopcu posude.
- Pridržite tipku Pulse dok se proces vakuumiranja automatski ne zaustavi.
Tehnički podaci
- Volumen pumpanja: 8 l/min
- Podtlak: -750 mbar
- Maks. širina vrećica za vakuumiranje: 280 mm
Čišćenje i održavanje
Vakuumski aparat HV100 ima glatku površinu i tipke na dodir što znači da ga jednostavno obrišete vlažnom krpom.
Aparat ima 2 godine garancije.
Mišljenje korisnika
Još nema recenzija.