Opis
Vrećica vam se tijekom vakuumiranja prebrzo otopi, zato aparat ne isisa dovoljno zraka? Problem nije u aparatu! Provjerite, kakve vrećice koristite. Statusove vrećice za vakumiranje svojim sastavom i debljinom jamče kvalitetno vakuumsko pakiranje namirnica.
Čimbenici koji određuju kvalitetu vrećica za vakuumiranje
Vrećice za vakumiranje moraju biti primjerene debljine i primjerenog sastava jer ta dva čimbenika ključno utječu na proces i kvalitetu vakuumiranja. Statusove vakuumske vreće su najdeblje na tržištu. Glatki sloj mjeri 100 µm, a rebrasti 120 µm. To znači da se vrećice tijekom pohranjivanja u zamrzivaču neće poderati, meso neće biti žarko, a povrće i voće će bolje sačuvati hranljive vrijednosti.
Od čega su izrađene vrećice za vakuumsko pohranjivanje?
Vakuumske vrećice su izrađene iz kombinacije poliamida (PA) i polietilena (PE). PA i PE su važni jer jamče nepropusnost vrećica i dobro zatvaranje odnosno varenje.
Statusove vrećice imaju 20 µm debeli vanjski sloj poliamida, koji jamči nepropusnost. To je najdeblji sloj PA u vrećicama na tržištu. Namirnice su potpuno zaštićene od vanjskih utjecaja, kao što su zrak i arome. Drugi materijal koji je odgovoran za dobro zatvaranje vrećica varenjem je polietilen. Taj se nalazi u unutarnjem sloju vrećica te je siguran za pohranjivanje hrane, što znači da zavakuumirane namirnice nemaju neugodan okus ili miris po plastici.
Važan je i uzorak rebraste folije
Poseban oblik kanala rebrastog sloja jamči da je zrak učinkovito odstranjen iz vrećice i da oko namirnice nema malih mjehurića zraka. Folije za vakuumiranje moraju biti rebraste bar na jednoj strani jer bi se dva glatka sloja tijekom vakuumiranja prebrzo zalijepila i zato bi bio proces isisavanja zraka iz cijele vrećice praktički nemoguć. Visina rebrastog profila je kod Statusovih vrećica 0,2 mm i ima važnu ulogu pri kvalitetnom vakuumiranju vrećica kod više uzastopnih ciklusa.
Materijali vrhunske kvalitete s certifikatima
Vakuumske vrećice Status su proizvedene u Sloveniji od materijala europskog porijekla. Kvalitetni materijali jamče da su vrećice:
- nepropusne,
- neškodljive za namirnice,
- neutralne na miris i okus,
- primjerene za višekratnu upotrebu i
- upotrebljive kao vrećice za Sous Vide kuhanje.
Zašto vakuumirati?
Vakuum u vrećicama stvorite s isisavanjem zraka s aparatom za vakuumiranje. To znači da odstranite kisik, koji je hrana bakterija i tako zaustavite propadanje hrane. Namirnice su postojanije i svježe do četiri puta duže. Za vas to znači manje bačene hrane i kvalitetno pohranjivanje namirnica u zamrzivaču, koje tako ne preuzimaju mirise drugih namirnica ili samog zamrzivača. Hrana, zavakuumirana u kvalitetne vrećice, će i nakon dugotrajnog zamrzavanja imati isti okusa kao na dan pakiranja. Ispecite kruh ili orahnjaču te ih vakuumsko pohranite i zamrznite. Nenajavljene goste ćete moći brzo poslužiti s ukusnim domaćim zalogajima.
Vrećice za vakumiranje dimenzije 280 x 360 mm su primjerene za vakuumsko pakiranje:
- većih komada svježeg mesa i suhomesnatih proizvoda,
- kruha, peciva i savijače,
- voća i povrća za zimnicu,
- oraha i lješnjaka.
Status Stiki
Pri vakuumiranju s vakuumskim vrećicama i Statusovim aparatima za vakuumiranje posao si možete olakšati s upotrebom obostrano ljepljive trake Status Stiki, pomoću koje se vrećica zalijepi na rub aparata, zato ju ne morate držati. Stiki omogućuje štednju vrećica i folije te jamči da se vrećice tijekom vakuumiranja neće gužvati.
Mišljenje korisnika
Još nema recenzija.